Βγες Πρώτος στη Google
Το πτυχίο σου, τοποθετημένο σε περίοπτη θέση στο ιατρείο, γράφει «Λίαν Καλώς» και η μεταπτυχιακή σου εκπαίδευση εγγυάται το υψηλό επίπεδο γνώσης και υπηρεσιών που είσαι έτοιμος να προσφέρεις στους ασθενείς σου. Η δε επιστημονική εμπειρία σου είναι πολύτιμη.
Η Google όμως, ο σύγχρονος διανομέας ενός απίστευτου όγκου πληροφορίας, δεν το γνωρίζει, για αυτό και δεν σε έχει «κορώνα στο κεφάλι της», δηλαδή ψηλά στη λίστα των αναζητήσεών της.
Το digital marketing και οι υπηρεσίες seo ιστοσελίδων που θα σου προσφέρει το εξειδικευμένο στο ιατρικό marketing digital agency μπορούν να σε «ανεβάσουν» ψηλά στις λίστες κατάταξης της google, για να σε βρουν περισσότεροι ασθενείς.

Ελκυστική & Χρηστική Ιστοσελίδα
Με 1.8 δισεκατομμύρια ιστότοπους να “συνωστίζονται” για μια καλή θέση στην κατάταξη της google, χρειάζεσαι κατ΄αρχην μία ελκυστική, φιλική προς τους χρήστες επαγγελματική-ιατρική ιστοσελίδα, η οποία θα αποτελέσει και το όχημα το οποίο θα στηρίξει τη στρατηγική που θα ακολουθήσεις.
Σημείωσε ακόμη ότι η ιστοσελίδα σου πρέπει να είναι φιλική και προς τα κινητά για να μπορεί να μπαίνει στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.
Επιπλέον και οι έρευνες δείχνουν ότι οι χρήστες και πιθανοί μελλοντικοί ασθενείς σου προτιμούν ιστότοπους – ιστοσελίδες φιλικούς προς τα κινητά.
Επίσης μην ξεχνάς να αναγράφεις πλήρη στοιχεία επικοινωνίας σε εμφανή σημεία της ιστοσελιδας σου.
«Έρευνες δείχνουν ότι περίπου 3 στους 4 ασθενείς αναζητούν στο διαδίκτυο γιατρό, οδοντίατρο ή ιατρικές υπηρεσίες».

Στρατηγική SEO
Τα οφελη του SEO (Search Engine Optimization) στο ιατρείο και φυσικά στον γιατρό είναι σημαντικά, καθώς σε βοηθά να ξεχωρίσεις και να προσελκύσεις ασθενείς.
Μιλώντας για ιατρικό SEO εννοούμε τη βελτιστοποίηση της διαδικτυακης σου παρουσίας με σκοπό να προσελκύσει περισσότερους χρήστες-ασθενείς.
Η σταθερή στρατηγική SEO στην ιστοσελίδα σου είναι το κλειδί για την αναρρίχησή σου ψηλά στις λίστες των μηχανών αναζήτησης της Google.
O seo expert του digital agency, θα αναλάβει την έρευνα για τις βασικές λέξεις-κλειδιά (keywords) και την επιμέλεια κειμένων που βασίζονται σε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά, οι οποίες προκύπτουν μετά από SEO, σε επικεφαλίδες και υποκεφαλίδες που κρίνονται απαραίτητες.
Ιδιαίτερη σημασία έχουν επίσης για τον γιατρό και το ιατρείο οι εξωτερικές συνδέσεις backlinks, τα οποία παραπέμπουν έγκυρες και αξιόπιστες πηγές, όπως για παράδειγμα η επιστημονική βιβλιογραφία.
Στοχευμένο & Κατανοητό Ιατρικό Content
Το καλό, ποιοτικό περιεχόμενο (content) με χρήσιμες πληροφορίες που απαντά στις ερωτήσεις των ασθενών σου θα «πείσει» την Google να ανεβάσει την ιστοσελίδα του ιατρειου σου στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης.
Επιπλέον η δυσνόητη ιατρική ορολογία μπορεί να γίνει προσιτή και οικεία στο κοινό που έχει ανάγκη να μάθει και να κατανοήσει παθήσεις και ιατρικές διαδικασίες.
Δημιουργώντας σχετική με την ειδικότητα σου κειμενογραφία ενημερώνεις ασθενεις και εν δυνάμει ασθενείς σου, τους προσελκύσεις να διαβάσουν και πείθεις τη google για τη χρησιμότητά του περιεχομενου ώστε να το αναδείξει στα αποτελέσματα!
Τεχνικά ζητήματα

Εκτός του SEO καλό θα πρέπει να ελέγξεις και τεχνικά ζητήματα που ίσως φρενάρουν την ‘άνοδό σου στις θέσεις της google, ¨όπως για παράδειγμα η ταχύτητα ή η κακή εμπειρία της ιστοσελίδας σου. Ένας αργός και δύσκολος ιστότοπος διώχνει τους χρήστες σε μερικά δευτερόλεπτα.
Το επαγγελματικό μελετημένο SEO μπορεί να μεταφραστεί σε πραγματικά οφέλη για τον γιατρό και πιο συγκεκριμένα σε:
-Περισσότερους εν δυνάμει και νέους ασθενείς
-Οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους ασθενείς μέσω του έγκυρου και ποιοτικού content
-Ανταγωνισμός με οικονομικότερα μέσα
Τα Αποτελέσματα του SEO στη Google
Κι όπως κάθε κορυφή, έτσι και η κορυφή στην google θέλει προσπάθεια και υπομονή για να αποδώσει. Θα χρειαστείς επαγγελματική δουλειά και αναμονή μερικών εβδομάδων ή λίγων μηνών για να δεις αποτελέσματα στη βελτίωση της οργανικής σου κατάταξης
Οι λέξεις-κλειδιά αντιπροσωπεύουν τις αναζητήσεις των χρηστών στο google.
Όχι, δεν πρέπει να έχεις προϊόντα «copy paste» στον ιστότοπό σας, διότι θα μειώσει τη βαθμολογία σας στο SEO. Και φυσικά μπορεί να αντιμετωπίσεις προβλήματα με τον ιδιοκτήτη του άλλου ιστότοπου…