info@topmedical.gr  21 5215 3205    Leof. Kifisias 72, Athina

HomeBlogDigital MarketingΟ Σύγχρονος Γιατρός στην εποχή του Digital Marketing

Ο Σύγχρονος Γιατρός στην εποχή του Digital Marketing

Είσαι Γιατρός της εποχής σου;

Η στρατηγική marketing σίγουρα δεν ήταν στο μεταπτυχιακό σου και το SEO δεν ήταν επίσης στην ειδικότητα που ακολούθησες. Όμως η ψηφιακή εποχή βάζει τους δικούς της κανόνες και στο marketing.

Το digital marketing γίνεται το απόλυτο εργαλείο για να αναπτύξεις το ιατρείο σου και να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στους ανθρώπους που τις χρειάζονται, να «χτίσεις» μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους, να αφήσεις πίσω το άγχος που πιθανώς προκαλεί η επίσκεψη στο ιατρείο και οι εξετάσεις.

σύγχρονος γιατρός

Κλασική Προβολή Ιατρείου

Πριν από μερικά χρόνια οι ασθενείς διάβαζαν περιοδικά περιμένοντας στο σαλόνι του ιατρείου, σήμερα είναι απασχολημένοι με τις διάφορες εφαρμογές στα κινητά τους.

Η πινακίδα έξω από το ιατρείο ενημέρωνε το κοινό για την επαγγελματική δραστηριότητα του γιατρού και ο γιατρός είχε μόνο το επαγγελματικό του μπλοκ σημειώσεων μπροστά του στο γραφείο.

Σύγχρονη Προβολή & Digital Marketing

Σήμερα το κοινό των ασθενών συχνάζει στο διαδίκτυο. Εκεί περνά online πολλές ώρες της μέρας, εκεί αναζητά ότι επιθυμεί και ότι έχει ανάγκη.

Η ενεργή παρουσία του ιατρείου σου στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το SEO content, τα Google Ads και πρωτα από όλα η ιατρική σου ταυτότητα (brand – logo) και το Brand name αποτελούν βασικές ενέργειες του digital marketing που θα σε φέρουν κοντά στους ασθενείς σου.

Αναγνωρίσιμο Ιατρικο Brand

Τα χτίσιμο της επωνυμίας και της φήμης, το προσωπικό σου ιατρικό brand name δηλαδή είναι καθοριστικό για την επιστημονική σου καριέρα. Μάλιστα αποτελεί το πρώτο βήμα της στρατηγικής σου στο digital marketing.

Πολλοί πιστεύουν ότι όταν μιλάμε για brands και logo αναφερόμαστε σε κορυφαίες στο είδος τους επιχειρήσεις όπως η Apple ή η Νike.

Η αλήθεια είναι ότι το branding, δηλαδή ο σχεδιασμός της επωνυμίας – ιατρικής σου ταυτότητας, θα σε κάνει να ξεχωρίζεις από τον ανταγωνισμό, ανεξάρτητα από τα οικονομικά μεγέθη του ιατρείου σου. Ο σημερινός ασθενής είναι απαιτητικός, έχει αναπτύξει κριτική σκέψη και ερευνά πριν αποφασίσει.

Η δική σου μοναδική ιατρική ταυτότητα (ιατρικό branding) είναι εκείνη που δηλώνει γιατί ξεχωρίζεις από τους ανταγωνιστές σου.

Το Ιατρείο σου στο Internet

Ο σύγχρονος γιατρός πρέπει να φροντίζει την διαδικτυακή του εικόνα η οποία μπορεί να προσελκύσει περισσότερους ασθενείς στο ιατρείο.

Ως επιστήμονας, λοιπόν πρέπει να διαθέτεις έναν έγκυρο, καλά σχεδιασμένο και εύκολο στο κοινό ιατρικό ιστότοπο (site).

Μια ιστοσελίδα καλαίσθητη, εύχρηστη και λειτουργική, η οποία είναι συχνά και η πρώτη εντύπωση που έχει το κοινό για σένα, θα βοηθήσει τους εν δυνάμει ασθενείς σου να σε «συναντήσουν» στο διαδίκτυο, να πάρουν πληροφορίες για σένα, να κατανοήσουν τις υπηρεσίες που παρέχεις και να κλείσουν ραντεβού.

Στην ιστοσελίδα (site) σου πρέπει να αναφέρεται το λογότυπo (logo) σου, το όνομα σου, τα στοιχεία επικοινωνίας του ιατρείου σου, καθώς και ο σύνδεσμο σου με τα social media (facebook, instagram κτλ.).

Σημείωσε επίσης ότι η ιστοσελίδα σου πρέπει να είναι φιλική προς τα κινητά τηλέφωνα, ώστε να φαίνεται στις πρώτες θέσεις, στις λίστες των μηχανών αναζήτησης, όπως η Google.

Την ίδια ώρα είναι επιβεβλημένη η παρουσία του ιατρείου σου στο facebook και γενικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, καθώς το 80% των χρηστών του διαδικτύου φαίνεται ότι αναζητά πληροφορίες για την υγεία από τα social media.

Δημιουργείστε έγκυρο SEO περιεχόμενο

Δημιουργώντας κείμενα – blog στην ιστοσελίδα σου, τα οποίο θα εμπλουτίσεις με έγκυρο και ενδιαφέρον περιεχόμενο, δημιουργείς μια σχέση εμπιστοσύνης με ασθενείς και με εν δυνάμει ασθενείς σου.

Οι ιατρικοί όροι είναι «δύσκολοι» και περίπλοκοι. Μοιράσου ιατρικό περιεχόμενο απλοποιώντας τα ιατρικά θέματα που τους ενδιαφέρουν, λύσε online τις απορίες τους και δώσε τους χρήσιμες πληροφορίες.

Εφαρμόζοντας μάλιστα και SEO (Search Engine Optimazation) χρησιμοποιώντας δηλαδή λέξεις κλειδιά (keywords) στα κείμενά σου, οδηγείς την ιστοσελίδα σου ακόμη πιο ψηλά στις λίστες αναζήτησης της google, προσεγγίζοντας ακόμη περισσότερο το κοινό των ασθενών που σε ενδιαφέρει.

seo

Διαφήμιση & Google Ads

H διαφήμιση στην Google είναι μία ακόμη ενέργεια digital marketing, η οποία αποφέρει σημαντικά οφέλη στο ιατρείο σου. Το Google Ads είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα διαφήμισης της Google, η οποία εμφανίζεται στην κατάλληλη στιγμή στον υπολογιστή ή στο κινητό σου και σε μεταφέρει σελίδες αναζήτησης αποτελεσμάτων της Google.

Βλέποντας κάποιος τη διαφήμιση σου και κάνοντας «κλικ» μεταφέρεται στην δική σου ιστοσελίδα – ψηφιακό ιατρείο.

To digital marketing είναι το όχημα που σε οδηγεί στην ανάπτυξη του ιατρείου σου. Δεν έχεις παρά μόνο να το ακολουθήσεις για να είσαι ο γιατρός της εποχής σου.

Γιατί είναι σημαντική η έρευνα λέξεων-κλειδιών (keywords) στο SEO;

Οι λέξεις κλειδιά είναι το θεμέλιο της SEO πρακτικής. Χωρίς αυτές δεν θα γνωρίζεις τι αναζητά το κοινό των ασθενών σου και κατά συνέπεια πώς να βελτιστοποιήσεις την ιστοσελίδα σου.

Γιατί θεωρείται πολύτιμο το blogging;

“The content is the king” όπως συνηθίζεται να λέγεται μεταξύ των ειδημόνων του SEO, οι οποίοι επισημαίνουν ότι το έγκυρο περιεχόμενο και στην περίπτωσή μας το ιατρικό, είναι ένας σημαντικός τρόπος επικοινωνίας με τους υποψήφιος ασθενείς σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  • Σχετικά με εμάς
  • Υπηρεσίες
  • Δουλειές
  • Blog
elΕλληνικά