info@topmedical.gr  23 1331 1258    Leof. Kifisias 72, Athina

HomeBlogDigital MarketingΕΣΠΑ 2022 & Digital Marketing

ΕΣΠΑ 2022 & Digital Marketing

Προγράμματα ΕΣΠΑ για τον Γιατρό

Ζωτικής σημασίας είναι για τον γιατρό και ειδικά για τον νέο επιστήμονα η οικονομική υποστήριξη (ΕΣΠΑ) για να ξεκινήσει την καριέρα του, αλλά και για να αναβαθμίσει την επαγγελματική του δραστηριότητα σύμφωνα με τα σύγχρονα ψηφιακά πρότυπα.

Καθώς ο τραπεζικός δανεισμός δημιουργεί συχνά αβεβαιότητα και ανασφάλεια, τα προγράμματα ευρωπαϊκής χρηματοδότησης αποτελούν μια αξιόπιστη λύση και για ψηφιακά προϊόντα και λύσεις που υποστηρίζουν το digital marketing.

Προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ (Εταιρικό Σύμφωνο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην Ελλάδα, έχουν αναδειχθεί σε χρήσιμη χρηματοδοτικά «εργαλεία» για ιατρούς και ιατρικές εταιρείες που επιθυμούν να εκσυγχρονίσουν τη λειτουργία τους και να προωθήσουν τον ψηφιακό ανασχηματισμό τους.

Το ΕΣΠΑ δημοσιοποιεί κατα καιρούς προγράμματα που υποστηρίζουν και επιδοτούν δράσεις που σχετίζονται με το digital marketing, όπως η ”Εργαλειοθήκη Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων” του Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα” που περιελάμβανε και ψηφιακή προβολή.

ΕΣΠΑ για γιατρούς

“Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜΜΕ” το πρώτο πρόγραμμα του Νέου ΕΣΠΑ

Το πρώτο από τα προγράμματα που δημοσιεύθηκε στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 είναι ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, με κονδύλια 300 εκατ. ευρώ που εντάσσεται στο νέο μεγάλο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027. Το πρόγραμμα καλύπτει μεταξύ άλλων δαπάνες ψηφιακού εξοπλισμού γραφείου, λογισμικού και παροχής υπηρεσιών που αφορούν στην ψηφιακά αναβάθμιση.

Οι ΚΑΔ του προγράμματος που στοχεύει στην υιοθέτηση και ενσωμάτωση ψηφιακών τεχνολογιών στην παραγωγική διαδικασία, αναμένεται να δημοσιευθούν έως το τέλος του έτους, οπότε και θα γνωρίζουμε εάν οι δράσεις του απευθύνονται και στην ιατρική κοινότητα.

Να σημειώσουμε ότι στις αρμόδιες αρχές του ΕΣΠΑ έχουν φτάσει το τελευταίο διάστημα πολλά αιτήματα με τα οποία ζητείται τροποποίηση του όρου του προγράμματος που θέτει ως προϋπόθεση την απασχόληση 5 ατόμων το 2021, προκειμένου να μπορεί κάποιος να υποβάλλει αίτηση ένταξης για χρηματοδότηση.

Ο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» σηματοδοτεί την έναρξη της υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 μέσω του οποίου η ελληνική οικονομία θα ενισχυθεί συνολικά με 26,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τι είναι τα προγράμματα ΕΣΠΑ;

Το ΕΣΠΑ είναι ένα σύνολο από προγράμματα που έχουν ως στόχο για τα επόμενα χρόνια, ΕΣΠΑ 2021-2027, την αύξηση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας της χώρα μας, όπως και τη στενότερη διασύνδεση της παραγωγής με την έρευνα και την καινοτομία.

Τα προγράμματα της Νέας Προγραμματικής Περιόδου του ΕΣΠΑ 2021-2027 έχουν αρχίσει ήδη να «τρέχουν», ενώ η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε μία από τις υψηλότερες θέσεις απορρόφησης κοινοτικών πόρων με ποσοστό 80%.

Το ΕΣΠΑ που έχουμε μπροστά μας φαίνεται ότι δεν έχει σχέση με τα προγράμματα ΕΣΠΑ του παρελθόντος. Είναι γρήγορο κι ευέλικτο, πιο «εύκολο» στις διαδικασίες, ακολουθώντας τις ανάγκες της σύγχρονης ψηφιακής εποχής.

χρηματοδότηση ΕΣΠΑ για ιατρούς

Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας

Ανάλογες δράσεις όπως του ΕΣΠΑ, υποστηρίχθηκαν και από το πρόγραμμα ‘Ψηφιακός Μετασχηματισμός” του Ελλάδα 2.0 στο οποίο οι γιατροί είχαν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τη δράση “Ψηφιακά Εργαλεία” με την κάλυψη δαπανών για ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες digital marketing.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και χρηματοδοτείται επίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, βρίσκεται σε εξέλιξη η δράση «Ψηφιακές Συναλλαγές», όπου η χρονική περίοδος για τις αιτήσεις λήγει στις 31 Μαρτίου 2023, ενώ μεταξύ των δράσεων που χρηματοδοτούνται είναι η αντικατάσταση POS και η λήψη υπηρεσιών παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Οι δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, επιδοτήσεων κ.λπ. αποτελούν σημαντικό εφόδιο για τον ελεύθερο επαγγελματία γιατρό που θέλει να προσφέρει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς του.

Ναι, το ΕΣΠΑ διαθέτει Ηλεκτρονικό Γραφείο Ενημέρωσης, μέσω του οποίου θα μπορέσετε να λύσετε απορίες σας. Θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ (www.espa.gr)

Πολλοί, όπως ιατρεία, επιχειρήσεις, δημόσιοι οργανισμοί αλλά και ιδιώτες, μόνο που δεν το γνωρίζουν.

Η πολιτική συνοχής είναι η πολιτική που ασκείται πίσω από τα εκατοντάδες έργα που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη και χρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία. Η οικονομική και κοινωνική συνοχή , όπως ορίζεται στην ενιαία ευρωπαϊκή πράξη του 1986, αφορά στη «μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των διαφόρων περιφερειών και την καθυστέρηση των λιγότερο ευνοημένων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  • Σχετικά με εμάς
  • Υπηρεσίες
  • Δουλειές
  • Blog
elΕλληνικά